KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2017/2018

...

Wycieczka do Borysewa

ZWIEDZANIE ZOO SAFARI Z okazji Dnia Dziecka  29 maja 2017r.  wszystkie młodsze grupy z naszego przedszkola pojechały na wycieczkę do ZOO Safari w Borysewie. Dzieci mogły obejrzeć: białe lwy i białe tygrysy bengalskie – zwierzęta unikalne na skalę światową oraz 90 gatunków egzoty...

Wycieczka do Kołacinka

Z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka dzieci z grupy „ Misiaczków” miały zorganizowaną wycieczkę do Parku Jurajskiego w Kołacinku. Przedszkolaki z zainteresowaniem oglądały modele prehistorycznych zwierząt- dinozaurów i uważnie słuchały przewodniczki, która opowiada...

Dzień Flagi

02.05.2018
Dzień Flagi

Dzień Flagi

02.05.2018

02.05.2018 r. - Przypadający na 2 maja - Dzień Flagi, to historycznie młode święto państwowe, którego obchody w naszym mieście, stały się już tradycją. Przedszkolaki dziarsko pomaszerowały ze swoimi chorągiewkami pod pomnik na Placu 11 - go listopada aby podczas uroczystości zamanifestować swoje patriotyczn...

Pomagamy zwierzętom

PRZEDSZKOLAKI  Z  ,,PIĄTKI”  W  AKCJI W procesie wychowawczym młodych ludzi, mającym doprowadzić do ukształtowania dojrzałego i odpowiedzialnego człowieka, nie powinno  zabraknąć elementów prowadzących do stworzenia właściwej postawy wobec zwierząt – istot, któ...

Dzień Ziemi

20.04.2018
Dzień Ziemi

Dzień Ziemi

20.04.2018

20.04.2018 r. - Z okazji obchodów  Dni Ziemi w naszym przedszkolu odbyło się spotkanie integracyjne wszystkich grup nt: "Świat sprzątamy o przyrodę dbamy". Na początek przedszkolaki obejrzały przedstawienie "Jaś i Małgosia w wersji proekologicznej" w wykonaniu dzieci z gru...

Przedszkolna nutka

W dniu 12 kwietnia dzieci z grupy "Misiaczków" brały udział w  XVI Festiwalu Piosenki Dziecięcej "Przedszkolna Nutka" , którego tematem przewodnim była "Piękna nasza Polska cała". Hania, Maks, Zuzia i Wojtek pięknie zaśpiewali piosenkę pt.: "Jestem Polakiem", za którą otrzymali gromk...

"Calineczka"-teatrzyk

8 marca 2018r. do naszego przedszkola zawitał teatr lalek "Bajka". Zaprezentował przedstawienie pod tytułem „Calineczka”. Ładne dekoracje, duże oryginalne lalki, profesjonalna oprawa muzyczna oraz proste dialogi przypadły dzieciom do gustu.  Bajka uczy, że piękno zewnętrzne nie zawsze jest błogosławień...

Wiosenna zumba-Dzień Kobiet

Dzień Kobiet w przedszkolu obchodziliśmy pod hasłem " Być kobietą". Grupa " Misiaczków" przygotowała część artystyczną, którą przy piosence Alicji Majewskiej "Być kobietą" rozpoczął pokaz strojów dziewczynek przebranych za małe kobietki. Chłopcy w wierszach i piosenkach dziękowali wszystkim paniom&...

"Przygody Piotrusia Zapominalskiego"-teatrzyk

20.02.2018 r. do przedszkola zawitał teatr z Łodzi, który przedstawił "Przygody Piotrusia Zapominalskiego". Tytułowy Piotruś ciągle czegoś zapominał, aż pewnego dnia zgubił swoją głowę, a w jej odnalezieniu pomagał mu czarodziej Domatus. Dzieci z zainteresowaniem śledziły występ czarodzieja oraz c...