KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2015/2016

"Żabi królewicz" - teatrzyk

W ramach Dnia Otwartego przedszkolaki oraz ich mali goście obejrzeli bajkę teatru "Widzimisię" pt. "Żabi królewicz". Dzieci poznały królewicza Henryczka, który nie chciał myć zębów ani zmieniać ubrania na czyste. Nie wiedział nawet jak powinno wyglądać zdrowe, pożywne śniadanie. Nie potrafił...

"Ostatnia książka świata" - teatrzyk

W dniu 05.05.2016r. przedszkolaki oglądały spektakl pt. "Ostatnia Książka Świata" w wykonaniu aktorów z Teatru Edukacji i Profilaktyki „Maska” z Krakowa. Jest to baśniowa opowieść o tym, jak dużo dobrego daje człowiekowi czytanie książek. Ma ona na celu rozwijanie emocjonalne...

Spotkanie ze strażakami

W ostatnim dniu roku szkolnego przedszkolaków, tuż przed rozpoczęciem wakacyjnej przygody , dzieci dostały kilka rad jak bezpiecznie spędzić wolny czas.Tych ważnych przestróg udzielali nam strażacy z Państwowej Straży Pożarnej w Łasku Dzieci popisały się znajomością numerów alarmowych, a&...

Festyn rodzinny - "Ruch to zdrowie"

7 czerwca w naszym przedszkolu wszystkie dzieci i Rodzice wspaniale bawili się w ogrodzie przedszkolnym. Festyn rozpoczęła Dyrektor przedszkola B. Wilk gorącymi życzeniami dla mam i ojców z okazji ich święta. Program festynu obejmował: pożegnanie absolwentów, zabawy ruchowe i wsp&...

Jarmark Łaski

04.06.2016
Jarmark Łaski

Jarmark Łaski

04.06.2016

W dniu 04.06. 2016 r. dzieci z naszego przedszkola zaprezentowały się na XX Jarmarku Łaskiego. Dziewczynki z grupy „ Słoneczek” Maja C., Zuzanna T. i Maja F. wystąpiły z wesołą piosenką pt. „ Na wędrówkę”, która nagrodzona została gromkimi brawami publiczności....

Współpraca z Grupą Archeo Łask

29.04.2016r. w grupie "Misiaczków" Przedszkola Publicznego nr 5 im. Juliana Tuwima w Łasku doszło do podpisania POROZUMIENIA O WSPÓŁPRACY pomiędzy SEL Grupa ARCHEO Łask a placówką. Pod dokumentem podpisy swoje złożyli Pani Dyrektor przedszkola – mgr Barbara Wilk i Pre...

Listy dla Ziemi

22 kwietnia br. dzieci z grupy „Biedronek” reprezentowały nasze przedszkole w obchodach z okazji Światowego Dnia Ziemi w ramach edukacyjnej akcji proekologicznej „Listy dla Ziemi 2016”Ulicami miasta można było oglądać kolorowy pochód wraz z ekologicznymi transpare...

"Kto pisał dla dzieci"

19.04.2016 r. Do naszego przedszkola przyszła z wizytą kierownik Biblioteki Pedagogicznej w Łasku - Pani Ilona Pluszyńska, która przygotowała dla dzieci prezentację multimedialną pt. "Kto pisał dla dzieci?" - Czyli o pisarzach słów kilka. Przedszkolaki poznały ciekawostki z życia kilko...

"Dziecięca proza i poezja"

22.03.2016 r. - W naszym przedszkolu odbyło się spotkanie wszystkich dzieci, na którym reprezentanci poszczególnych grup wraz ze swoimi rodzicami prezentowali wybrane utwory z literatury dziecięcej. Widzowie z zainteresowaniem oglądali scenki przygotowane na podstawie wierszy i fragmen...

"Kochamy Was całym sercem"

W tym roku, wszystkie przedszkolaki z naszej placówki zaprosiły swoje babcie i dziadków do Łaskiego Domu Kultury. Uroczystość z okazji Ich święta odbyła się 22 stycznia, na którą licznie przybyli zainteresowani. Na scenie wśród gromkich oklasków pojawiały się kolejno ws...