KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2016/2017

Pożegnanie przedszkola

21 czerwca odbyła się uroczystość zakończenia roku w grupie „Biedronek" . Starszaki żegnały tego dnia przedszkole, prezentując przygotowaną część artystyczną. Były wesołe wiersze i piosenki, inscenizacja muzyczno-ruchowa ze wstążkami do utworu Andrea Bocelli I Sarah Brightman „Time to say goo...

Wycieczka do parku rozrywki w Ceramilandii

23 maja dzieci z całego przedszkola z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka pojechały na wycieczkę do "Ceramilandii" w Lutomiersku. Był to dzień pełen zabawy, wrażeń i emocji. Czekały na nie dmuchane smoki, zjeżdżalnie, baseny pełne kulek, ściany wspinaczkowe i trampolina. Dużą popularnością cie...

Święta Wielkanocne z jajkiem i zającem

We wtorek 10.04 dzieci z naszego przedszkola miały okazję poznać zwyczaje i tradycje wielkanocne oraz stare ludowe zabawy związane ze świętami podczas spotkanie " Święta wielkanocne z jajkiem i zajączkiem”. Tradycje święcenia koszyczka z pokarmami, robienie pisanek i palm wielkanocn...

Grunt to dobre wychowanie

Nauka dobrych manier to inwestycja w przyszłość dziecka. Uczy się ono prawidłowych zasad zachowania, zwrotów grzecznościowych, manier przy stole, podczas wyjść do teatru, kina czy na koncert. Wczesna edukacja w tym zakresie zagwarantuje iż nauczane treści staną się nawykiem, nad którym dziecko n...

Wiosenny korowód

21.03.2017 r. - Pierwszy Dzień Wiosny wszystkie grupy z naszego przedszkola uczciły Wiosennym korowodem. Przedszkolaki, z Marzanną na czele, maszerowały ulicami Łasku powiewając barwnymi kwiatami, motylami i innymi atrybutami wiosny. Po drodze śpiewały piosenki o wiośnie. Kolorowy pochód zawę...

"Hokus- Pokus" z magią na wesoło

20.03.2017 - Krakowski Teatr  Iluzji przedstawił teatrzyk jednego aktora pt. "Hokus Pokus - z magią na wesoło". Kolorowo ubrany magik przywitał dzieci wesołymi, magicznymi sztuczkami. Dzieci zachwycone były, kiedy magik wyczarował gołębia Tomka. A sztuczka z kartami wywołała salwy śmiechu. Magik cały czas roz...

"Bezcenna przyjażń"

14.02.2017 -Teatr  Kukiełkowy "Tomcio" z Nowego Sącza przedstawił bajkę pt. "Bezcenna przyjaźń". Tematem bajki była niezwykła przyjaźń i przywiązanie staruszka do zwierząt, które utracił dla mało znaczących przedmiotów.Spektakl opowiadał o przyjaźni – wartości, której nie ...

"Maniery biedronki Lucynki"- teatrzyk

11. 01. 2017 r. - Do naszego przedszkola przybyli aktorzy Teatru KANON z Krakowa, którzy przedstawili dzieciom opowieść pt. "Maniery biedronki Lucynki". Już słowa wprowadzającej piosenki, że ..."być łobuzem nie wypada"..., podpowiadały, iż będzie to bajka o właściwym zachowaniu. Przedszkolaki pomogły n...

Wspólne kolędowanie

22 stycznia dzieci miały także okazję wspólnie kolędować z Babcią i Dziadkiem w Sanktuarium Matki Bożej Łaskiej. Wraz z serdecznymi życzeniami zaprezentowały gościom mini koncert ("Świeć gwiazdeczko mała świeć"). Dziękujemy wszystkim drogim Babciom i Dziadkom za przybycie i udział w...